Archief

Opglabbeek breidt kerkhof uit

Opglabbeek breidt kerkhof uit

Opglabbeek breidt het kerkhof aanzienlijk uit.

kerkhof opglabbeek breidt uitOpglabbeek gaat het kerkhof met 616 nieuwe graven uitbreiden. ‘Donkere hoeken’ worden weggewerkt door het rooien van dennen. Met 616 graven, is de uitbreiding aanzienlijk.

De uniforme begraafplaats van Opglabbeek gaat een vierde ring aanleggen. Dat is goed voor 616 nieuwe graven. Ook binnen de bestaande ringen voorziet de gemeente extra plaatsen. Een nieuw beplantingsplan moet meer licht en herkenbaarheid brengen.

Het gemeentebestuur van Opglabbeek liet de plannen opstellen en gaat ze nu zelf realiseren. De nieuwe cluster zal aansluiten bij de drie andere ringen. Het basislooppad voor de uitbreiding is al aanwezig en binnen de bestaande clusters komen nog 243 plaatsen in de urnenmuur en 119 plaatsen in het urnenveld bij.

De begraafplaats is vandaag een van de mooiste van Limburg. Er zijn de cirkelvormige kamers met een centraal bos van naaldbomen. Door een gebrek aan kleur lopen de bezoekers al eens verloren.

Elk van de vier clusters krijgt nu zijn eigen type begroeiing. Daarbij wordt gedacht aan beuken- of taxushagen en eigen sobere kleuraccenten. Aan elke ring komen ook nieuwe zitplaatsen met rustbanken. Daarnaast leggen ze nieuwe paadjes aan en zullen zoveel mogelijk ‘donkere hoekjes’ aangepakt worden.

24/8/2013 ©Uitvaartvlaanderen.be – bron: nieuwsblad.be

Share/Bookmark

Overname van onderwerp, tekst, foto of een gedeelte ervan is enkel toegestaan na schriftelijke toestemming van de eigenaar.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button