BegraafplaatsenNieuws

Opnieuw menselijke resten gevonden op oud kerkhof Oudegem

ontgraving zandIn de Varenbergstraat in Oudegem, waar vroeger het kerkhof was, werden opnieuw menselijke resten gevonden. Dat was ook in 2013 al het geval.  Op die locatie worden nu 16 nieuwe appartementen gebouwd.  Door de werkzaamheden zijn er nu toch nog menselijke resten gevonden.

De regen van de laatste dagen heeft menselijke botresten blootgelegd.  In 2013 bleek ze niet ontknekeld te zijn en kwamen bij graafwerken menselijke resten boven. En nu, twee jaar later, gebeurde dat opnieuw. ‘In de grond die gebruikt wordt voor de nog af te werken opritten en de gedeelde tuin, zag ik een dijbeen steken en er rolde zowaar een schedel uit’, zegt een buurtbewoonster.

‘Door de hevige regenval zijn de beenderen en de schedel bovengekomen. Enkele andere buren beweren nogal cynisch dat het oud kerkhof ondertussen wel ontknekeld is, maar dat de aangevoerde grond waarschijnlijk van Baasrode afkomstig is.

Hopelijk zijn alle resten verwijderd tegen het moment dat de eerste bewoners hun intrek nemen in de nieuwe appartementen. Bovendien zou de werf moeten afgesloten worden van het zicht, maar dat is niet gebeurd.’

Waarnemend burgemeester Dirk Abbeloos (CD&V) heeft de nodige maatregelen getroffen. ‘Het gaat niet om aangevoerde grond van een ander kerkhof, zoveel is zeker’, zegt hij. ‘We hebben toen ons dit werd gemeld het protocol gevolgd. Twee stadsarbeiders zijn langsgegaan om de resten op te halen en in de knekelput van het kerkhof van Oudegem te plaatsen.

Omdat het bouwverlof is, kunnen we geen contact maken met de aannemer, maar dat zullen we zo snel mogelijk doen. Ook eigenaar Volkswelzijn is op de hoogte gesteld. En over de grond is nu een doek gelegd, zodat mogelijke andere menselijke resten niet meer zichtbaar kunnen zijn.’

bron: nieuwsblad.be

 

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk ook
Close
Back to top button