BegraafplaatsenNieuws

Opnieuw vandalisme op een begraafplaats

Vandalen hebben de afgelopen weken lelijk huis gehouden op drie kerkhoven in Rotselaar.

Vandalen hebben de afgelopen weken lelijk huis gehouden op drie kerkhoven in Rotselaar. In de Kerkhofstraat in het gehucht Heikant vernielde een onbekende zelfs een nis waarin de assen van de overledene zaten.

De ploegbaas van de Rotselaarse groendienst heeft de afgelopen weken al vier keer de politie opgeroepen voor vandalisme op de kerkhoven in de Jan Bolsstraat in Werchter, de Kerkhofstraat in het gehucht Heikant en de begraafplaats aan de Sint-Antoniusstraat in Rotselaar. Telkens hadden vandalen grafzerken beschadigd of bloempotjes stuk gegooid.

Op het kerkhof in de Kerkhofstraat haalde een onbekende het zelfs in zijn hoofd om een ingenomen nis van het columbarium te vernielen. Tussen de vijftien en twintig graven werden gevandaliseerd.

Inmiddels is de schade zo goed als overal hersteld, maar bijkomende maatregelen dringen zich op. Dat beseft ook schepen van Begraafplaatsen Carine Goris (CD&V).

Van de daders is voorlopig geen spoor, de emotionele schade is groot.  Men begrijpt niet dat iemand zoiets kan doen.  Het politiereglement houdt nochtans in dat er ’s nachts niemand op de begraafplaats mag komen, toch slaagt men er in vandalisme toe te passen.

Bron
Nieuwsblad.be

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button