Nieuws

Overleden acteur Luke Perry kreeg een groene uitvaart in een ‘champignonpak’

Luke Perry is op een opmerkelijke manier begraven, namelijk niet in een kist maar in een milieuvriendelijk ‘champignonpak’. Dat heeft zijn dochter Sophie deze week verteld in een Instagrampost. 

Luke Perry, bekend van series als Beverly Hills, 90210 en Riverdale, overleed op 4 maart aan de gevolgen van een zware hersenbloeding. Hij werd slechts 52 jaar oud. Diezelfde maand weer hij begraven op het landgoed dat hij beheerde in de staat Tennessee. Zijn 18-jarige dochter Sophie heeft nu via Instagram onthuld dat dit op een milieuvriendelijke manier is gebeurd.

“In december ging ik samen met twee van mijn beste vrienden naar San Francisco”, schrijft de achttienjarige Sophie Perry bij een foto van enkele paddenstoelen. “Een van hen was nog nooit in Californië geweest, dus toonden we hem de Redwoods. Ik nam deze foto toen we daar waren, want ik dacht: ‘Wow, die paddenstoelen zijn prachtig’.”

Maar ondertussen hebben de zwammen een hele nieuwe betekenis gekregen voor Sophie, vertelt ze. “Welke uitleg ik ook geef, het zal nooit recht doen aan de genialiteit van het ‘begrafenis-paddenstoelenpak’, maar eigenlijk is het een ecologische manier om iemand met behulp van paddenstoelen te begraven.” Sophie’s vader Luke werd erin begraven, zegt ze. “Mijn vader ontdekte het, en ik heb hem nog nooit zo opgewonden over iets gezien. Hij werd in dit kostuum begraven. Het was een van zijn laatste wensen.”

Het kostuum werd ontworpen door Jae Rhim Lee en wordt voor 1.500 dollar verkocht (zo’n 1.339 euro). Het is biologisch afbreekbaar en gemaakt van verschillende micro-organismen zoals paddenstoelen.

Suiting Dennis: A family story of green funeral from Coeio on Vimeo.

 

Bron: hln.be – metro.be en eigen redactie – Foto: Futurism.com

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button