BegraafplaatsenNieuws

Poperinge start werken aan de begraafplaatsen

Poperinge start werken aan de begraafplaatsen

Poperinge heeft een meerjarenplan opgesteld waarin het zijn openbaar domein wil vergroenen. Daar horen de begraafplaatsen ook bij. De opwaardering van de begraafplaatsen is een belangrijke ambitie van Poperinge. Ondertussen zijn de werken aan de begraafplaats Ter Ruste opgestart.

“Een belangrijk deelproject binnen de doelstelling om het openbaar domein te vergroenen, zijn de stedelijke begraafplaatsen. De begraafplaatsen van Watou en Reningelst werden vorig jaar al aangepakt. De voorbije weken werden de werken aan de begraafplaatsen Haringe, Proven, Krombeke, Roesbrugge en het Rekhof afgerond”, zegt de stad Poperinge. In het najaar worden deze begraafplaatsen door de stedelijke groendienst verder afgewerkt met zitbanken, vaste planten, bloembollen en wateraftappunten.

Vergroening en opwaardering

“Ondertussen werd ook de opdracht toegekend voor de verdere werken op de begraafplaats Ter Ruste op de Elverdingseweg. Ook daar gaan de vergroening en opwaardering verder. In een eerste fase werden al een inkomplein en een ceremoniële afscheidsplaats of afscheidstuin met een nieuwe voorziening voor een strooiweide voorzien. In de volgende fase die nu start volgt de afwerking van de herdenkingsdreef, de aanleg van een herdenkingstuin (kinderbegraafplaats), wateraftappunten, een nieuwe groene parking voor bezoekers, sanitair, het ontdoen van alle overbodige verhardingen en de verdere vergroening door middel van het inzaaien van gazon en de aanplanting van inheemse hoogstambomen.”

Intussen is een aannemer gestart met de werken en zullen de eerste werken zichtbaar zijn die in fases zullen verlopen. Tijdens de herdenkingsperiode van eind oktober tot begin december zullen de werken worden stilgelegd om daarna weer aan de slag te gaan. Poperinge hoopt de werken af te kunnen ronden tegen april van 2021. Poperinge vraagt zijn inwoners om begrip bij enige hinder tijdens de geplande werken.

Citaten: hln.be

Eigen redactie – poperine.be

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button