Archief

Raad van State geeft groen licht aan Psilon

Raad van State geeft groen licht aan Psilon

Een uitspraak gaf de verdere opbouw van het nieuwe crematorium groen licht

crematorium_kortrijk_schetsDe Raad van State deed uitspraak over de bouwvergunning voor Psilon, de intergemeentelijke vereniging voor crematoriumbeheer in Zuid-West-Vlaanderen. Psilon wil op Hoog Kortrijk een nieuwe crematorium bouwen. Tot op heden moeten bijna alle West-Vlamingen afzakken naar Brugge of elders om een nabestaande te kunnen laten cremeren.

Veel protest van de buurt

De buurt waar het nieuwe complex gebouwd wordt, heeft al met man en macht geprobeerd om deze bouw via alle kanalen tegen te houden. Uit angst voor fijn stof en andere argumenten hebben de buurtbewoners een actiecomité opgericht om alsnog de bouw van het nieuwe crematorium tegen te houden.

Groen licht voor Psilon

De bouwvergunning wordt dus niet vernietigd. Meestal volgt de Raad van State het advies van de auditeur. Eerder werden ook de procedures die de schorsing van de bouwplannen vroegen, verworpen. Psilon werkt alvast actief verder aan de bouw van het nieuwe crematorium ‘Uitzicht’ in Kortrijk. We willen deze dienst tegen eind 2011 kunnen aanbieden aan de bevolking in deze regio’, zegt Sabbe.

Share/Bookmark

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button