BegraafplaatsenNieuws

Relaxen op begraafplaats te Deurne

relaxzetels-begraafplaats-rochus-deurneDe stad Antwerpen heeft in het district Deurne een nieuwe stille plek.  Dit op de voormalige oude begraafplaats Sint-Rochus aan de kerk.  Omwonenden kunnen er op de begraafplaats tot rust komen.  Het is één van de 34 plaatsen in de stad Antwerpen die als stille plek wordt aangeboden aan de inwoners.

“Echte stilteplekken zijn het niet, omdat de bedrijvigheid in de stad of een district als Deurne te groot is. Toch zijn er hier en daar plekken waar de geluidsoverlast zo goed als nihil is”, zei districtsschepen Freddy Lorent (Open Vld) zaterdag bij de inhuldiging, aan de krant het Nieuwsblad.

Over de groene rustige begraafplaats zijn tien relaxzetels geplaatst, verankerd in de grond.  “Men kan er een boek lezen of genieten van het groen”, zegt Lorent. De banken die er al waren, blijven staan. Er werden vogelkastjes geplaatst en er is een bijenhotel voorzien.

De bestaande graven op Sint-Rochus, onder meer van de luchtvaartpioniers Leon Stampe en George Ivanow, worden onderhouden, maar nieuwe worden er niet geplaatst. “Het is geen begraafplaats meer, maar een begraafpark dat wordt onderhouden door de stedelijke groendienst”, zegt Annick Van Stevens van de groendienst.

www.antwerpen.be/stilstukjestad

bron: atv.be – gva.be – video: atv.be

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close