Archief

Resomeren: 6 Amerikaanse staten en 4 leveranciers

Alkalische hydrolise toegelaten in zes Amerikaanse staten met vier leveranciers

Een Amerikaanse bron vertelt dat nu al 6 staten de alkalische hydrolise toelaten.

alkalische hydroliseDe laatste twee weken is het nieuwe hoogtepunt over resomatie in Vlaanderen bereikt. Door de resomatie veelvuldig te vermelden in de media lijkt er een sprint naar informatie over deze nieuwe milieuvriendelijke manier van lijkbezorgen. Ook vanuit Amerika wordt zelfs Vlaanderen in het oog gehouden. Op dit moment onderzoekt ook de Vlaamse regering de mogelijkheid om het resomeren of alkalische hydrolise toe te laten op Vlaamse bodem.

 

 

Zes Amerikaanse staten en vier leveranciers

Een bron vertelt dat er nu al zes Amerikaanse staten deze resomatietoestellen toelaat. Deze staten zouden zijn: Maine, Colorado, Florida, Minnesota, Oregon en Maryland. Ook de vier grootste spelers op dit moment die de toestellen zouden kunnen leveren zijn:

1.Resomation Ltd, Scotland
2.Cycledlife, Bio Response Solutions, Inc
3.Natural Cremation, Eco-Green Cremation Systems, Inc
4 Water Resolution, BioSafe Engineering Inc

 

Kost van deze toestellen lopen hoog op.

Beter voor het milieu is niet noodzakelijk beter voor de portefeuille. De toestellen om deze resomatie te laten plaatsvinden zijn vrij kostelijk. Vanaf 440.000 dollar per toestel. De resomatie zou duurder zijn dan crematie, qua kost. Wordt dit dan ook naar de klant aangerekend?

De vraag is of de Vlaamse overheid de resomatoria ook in een intercommunale vorm zal gieten of zal de sector aandringen op het plaatsen van privé resomatoria? De discussie is ook al lang aan de gang wat betreft de crematoria. In Nederland zijn de crematoria eerder privé. Alsook in Amerika.

 

Volledige afbreekbaarheid in vraag gesteld

Bepaalde wetenschappers zijn niet 100% voor het resomatieproces. Door het oplossen van de stoffelijke overschotten zouden niet alle bacteriële residu’s volledig afgebroken worden. Net om die reden hebben de wetenschappers twijfels over het feit dat deze vloeistoffen zomaar in het riool terecht zouden komen. Onderwerpen die bewijzen dat deze techniek nog niet waterdicht blijkt te zijn. Ook al is het een mooi alternatief voor crematie.

Share/Bookmark

©Uitvaartvlaanderen.be

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button