Nieuws

Resomeren krijgt enorm veel aandacht in buitenlandse media

resomerenIn Canada krijgt het resomeren veel meer aandacht in de media.  Het resomeren is al jaren bekend als het groene alternatief voor de klassieke crematie.  Een uitvaartcentrum in Ontario, Canada, heeft als één van de eerste van Canada mee een resomator aangekocht.

Op de lokale radio hoort men een interview met de producent van Canada, die het resomeren mogelijk maakt.  Het gaat om een toestel dat geen gas of andere natuurlijke grondstoffen nodig heeft om een lichaam te verwerken tot as.  Een klassieke crematieoven heeft elektriciteit of gas nodig.  Een resomator vult zich met water en andere natuurlijke stoffen.

Het beendergestel wordt gedroogd en tot as verwerkt

Deze natuurlijke stoffen brengen het lichaam terug tot een beendergestel.  Dit beendergestel wordt gedroogd en dit beendergestel zorgt voor de as, net zoals bij crematie.  Wat men wel eng vindt is dat de vloeistoffen die vrij komen bij dit nieuwe proces, in het rioolsysteem terecht komen.

Vloeistof die ideaal zouden zijn om planten mee te bemesten

Deze vloeistoffen, of de weefsels die in de vloeistoffen verwerkt worden, gaan door filters.  Deze filters maken dat het volledig onschadelijk materiaal is, wat in het rioolsysteem terecht komt.  Het is zelfs een heel goede vloeistof om als voeding voor planten te gebruiken.

Een groene manier om tot as te komen

Het proces is dus een heel groen proces om tot hetzelfde resultaat te komen als bij de klassieke crematie.  Enkel komen er geen gassen vrij in de lucht en is er geen vervuiling in de aarde bij het resomeren.  Vandaar dat in Amerika en Canada veel provincies of staten het resomeren mogelijk maken.

Europa laat lang op zich wachten

Het blijft echter lang wachten op een Europees land die het resomeren zal toelaten.  Hoewel er al veel landen het resomeren toelaten, kijkt men vanuit de zijlijn gewoon toe in Europa.  De klassieke crematie zal wellicht vroeg of laat verdwijnen als het aan de producenten vanaf hangt, ook voor het milieu moeten we wat terug doen, zo klinkt het.

Amerika heeft alle stoffen die in het riool terecht komen goed getest

De vloeistoffen die overblijven na het proces zijn volledig ontdaan van menselijke resten, zodoende dat er geen schadelijke stoffen in het rioolsysteem terecht komen.  Dat is ook in Amerika heel goed getest.  Er zijn geen menselijke resten of stoffen terug te vinden in het rioolsysteem, enkel vocht dat enorm gefilterd werd alvorens te lozen.

Vaker kiezen voor resomeren wanneer men de keuze krijgt tussen crematie of resomeren

Families die de keuze krijgen om voor een klassieke crematie te kiezen of een “water crematie”, zijn sneller geneigd om te kiezen voor de optie dat beter is voor het milieu.  Dat vertelt de begrafenisondernemer die actief is met de resomator.  Hoe beter men het systeem uitlegt, hoe sneller mensen zullen kiezen voor het resomeren, zodoende dat het milieu niet getroffen wordt.

25% meer as terug van de overledene

Daarnaast krijgt men tot 25% meer as terug van de overledene dan bij een klassieke op vuur gebaseerde crematie.  Want er blijft meer over na het resomeren dan bij het klassieke cremeren.  Het is niet alleen beter voor het milieu, nabestaanden vinden het belangrijk dat er met respect wordt omgegaan op verschillende vlakken, niet alleen de overledene maar ook het milieu.

Vandaar dat de groene opties voor een begrafenis steeds belangrijker worden.  De consument opent ook in de uitvaartwereld de ogen.

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button