Ecologisch begravenGroen begravenNieuwsResomeren

Resomeren wint aan populariteit, de wereld rond

resomator_coHet “Resomeren” wint over gans de wereld aan populariteit.  Wanneer begraven achterop hinkt en crematie meer gekozen wordt door families, wint de nieuwe manier van lijkbezorgen aan populariteit.  Steeds meer Amerikaanse staten keuren het gebruik van de resomator goed.  Daar draagt het verschillende namen, vooral “aquamation” of “bio-cremation”.  Dit naargelang de leverancier van de machines.

Om het milieu te ontlasten wil men het resomeren meer onder de aandacht brengen als milieuvriendelijk alternatief voor crematie.  Hoewel crematie vandaag niet meer vervuilt dan een klassieke begrafenis, zou resomeren toch nog een stap verder zijn om het milieu te besparen van “vervuiling”.

Als resultaat heeft men ook een urne met wit poeder, dat afkomstig is van het beendergestel van de overledene.  Groot-Brittanië zou op korte termijn misschien ook te vinden zijn om het resomeren in gebruik te nemen.  In Nederland is de uitvaartgroep Yarden de koploper om het resomeren in Nederland in te willen voeren.

Dit voorjaar zou er voor Nederland al meer duidelijk moeten komen, hoe de politiek in Groot-Brittanië er tegenaan kijkt, is niet duidelijk.  Hoewel niet overal in Europa crematie de meest gekozen manier is om een overledene een laatste rustplaats te geven, lijkt het erop dat de meest westerse landen in de wereld het resomeren zullen omarmen.  In Griekenland is het cremeren slechts toegelaten sinds 2008, dat heeft vooral met de cultuur te maken in het land.

Resomeren bestaat al enkele jaren, zo lijkt het erop dat deze manier van lijkbezorgen aan terrein wint.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button