Nieuws

Rouwbrieven mogen niet meer te laat komen

Elke week ervaren uitvaartondernemers dat rouwbrieven niet of veel te laat aankomen

In het nieuwe beheersakkoord tussen de minister van Telecom, Alexander De Croo (Open VLD), en Bpost zal geëist worden dat Bpost een aparte focus legt op het tijdig bezorgen van rouwbrieven.  Vandaag worden rouwbrieven reeds verstuurd met speciale rouwzegels.  Die eigenlijk voorrang moeten krijgen.

Vorig jaar ontving de ombudsdienst 35 klachten over het niet of veel te laat aankomen van rouwbrieven. In een aantal gevallen was de begrafenis al voorbij toen familieleden een doodsbrief in de bus kregen.

‘We krijgen berichten van doodsbrieven die te laat bezorgd worden door Bpost of die zelfs nooit aankomen. Wanneer kennissen of dorpsgenoten van de overledene te laat verwittigd zijn, is de emotionele schade groot en onherstelbaar. Mensen in rouw hebben recht op een vlekkeloze dienstverlening door Bpost’, zegt CD&V-Kamerlid Leen Dierick, die daarover een vraag stelde aan de minister van Telecom, Alexander De Croo (Open VLD).

‘Dringende zendingen die betrekking hebben op familiale gebeurtenissen en die bezorgd worden door een erkende begrafenisondernemer, moeten tegen de volgende dag worden geleverd. Een doodsbrief die te laat bezorgd wordt of zelfs nooit aankomt: dat mag geen enkele familie ervaren’, zegt het Oost-Vlaamse Kamerlid.  Dit gebeurt nochtans bij veel uitvaarten.  Wat zeer pijnlijk is voor de nabestaanden.

Vorig jaar kwam dit nog in het ATV nieuws:

 

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button