Nieuws

Ruimingswerken begraafplaatsen Sint-Jan en Wildenburg te Wingene en de begraafplaats te Zwevezele

ontgraving zandEr worden ruimingswerken voorzien voor heel wat graven op de begraafplaatsen te Wingene en Zwevezele.  Het gaat om heel wat graven en dat heeft de gemeente online geplaatst.  Het gaat om werken die om en bij de € 275.000 kunnen gaan kosten.

Voorzien voor de begraafplaats Sint-Jan zijn 123 graven te ruimen, hiervan zijn 10 graven grafkelders en 113 zandgraven.  Geen monumenten werden geselecteerd op de begraafplaats.  Het is de bedoeling de aannemer na de ruiming een aantal plantvakken te laten voorzien die vervolgens door de eigen technische dienst aangeplant kunnen worden.

Voorzien voor de begraafplaats Wildenburg zijn 220 graven te ruimen, hiervan zijn 20 graven grafkelders en 200 zandgraven.  Er werd één monument geselecteerd dat in aanmerking kwam te ruimen, de priesters, maar wordt derhalve behouden.  Hier dient de aannemer enkel en alleen graszones aan te leggen op de geruimde ondergrond.

Verdere ontwerpen van deze begraafplaats worden in de studieopdracht in samenwerking met de VLM opgenomen.  Op de begraafplaats Zwevezele werden 622 graven geselecteerd om te ruimen, 133 grafkelders en 489 zandgraven.  Er werden 4 monumenten geselecteerd, deze liggen op één stuk na, langsheen het hoofdpad.  De aannemer dient hier eveneens enkel graszones aan te leggen op de geruimde ondergrond, mogelijke verdere ontwerpen van deze zones worden later, eventueel in samenspraak met een tuinarchitect, doorgesproken.

Tags

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close