BegraafplaatsenNieuws

Weinig rust op het kerkhof van Tollembeek

Weinig rust op het kerkhof van Tollembeek

Het kerkhof van Tollembeek, gelegen achter de huidige kerk, is toegankelijk via drie verschillende ingangen en wordt nooit afgesloten. Dit heeft echter geleid tot ontevredenheid bij veel inwoners, die van mening zijn dat er een gebrek aan respect is voor de overledenen op deze begraafplaats.

Rouwen in alle rust is amper mogelijk

In korte tijd wordt er veel geklaagd over het kerkhof van Tollembeek. Het blijkt dat deze begraafplaats ook wordt gebruikt door mensen die er eigenlijk niets te zoeken hebben, zoals joggers en fietsers. Het respect lijkt ver te zoeken op de begraafplaats in Tollembeek. Mensen hebben soms niet eens de kans om in alle rust te rouwen bij het graf van een geliefde.

Joggers en fietsers

Een dame vertelde: “Het is niet prettig om even stil te staan bij het graf van mijn man terwijl joggers of fietsers voorbijflitsen. Op veel plaatsen zijn begraafplaatsen afgesloten met hekken, zodat men in alle stilte en met respect even kan stilstaan om tot rust te komen op het kerkhof. In Tollembeek is dit echter niet het geval omdat men via verschillende richtingen het kerkhof kan betreden.”

Burgemeester

Als de gemeente de doorgang bij de gemeentelijke loods zou sluiten, zou dit al een wereld van verschil kunnen maken. Hierdoor zouden fietsers en soms zelfs brommers niet langer langs die kant kunnen passeren. Er werd om een reactie aan de burgemeester gevraagd, volgens hem zijn er geen plannen om de begraafplaats af te sluiten.

 

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button