Nieuws

Sluikstorten op de begraafplaatsen van Gent

Sluikstorten op de begraafplaatsen van Gent

De Gentse begraafplaatsen zijn het slachtoffer van sluikstorters. Grote begraafplaatsen in steden hebben containers staan die dienen om grafartikelen in te werpen.  Grafartikelen zoals verwelkte bloemstukken, bloempotten of ander materiaal.  Maar ’s nachts krijgen de begraafplaatsen bezoekers die hun huishoudelijk afval in deze containers komen dumpen.

Containers puilen uit met huishoudelijk afval

”Het is geen nieuw fenomeen, maar sinds de staking van Ivago valt pas echt op hoeveel afval hier illegaal in onze containers wordt gegooid”, klinkt het. De afvalcontainers puilen letterlijk uit. Vaak zijn het kleine plastic zakjes met huishoudelijk afval dat eigenlijk in een Ivago-afvalzak moet, maar ook ringmappen, papier enzovoort.

”Elk Gentse kerkhof heeft er wel last van. Vooral die die wat afgelegen liggen en niet afgesloten worden. Overdag is daar bedrijvigheid genoeg, maar ’s avonds zijn die kerkhoven leeg en is er alle kans om afval te dumpen. Er belanden zelfs grote vuilniszakken in onze containers. Die moeten wel met de wagen naar hier gebracht worden. Tussen de graven wordt gelukkig zelden of nooit afval gedumpt.”

Niet meteen een oplossing voor te vinden

Een oplossing voor dit euvel lijkt niet meteen gevonden, de grafmakers hopen op containers met kleinere openingen, maar dit komen niet meteen. “Er komen nieuwe containers binnen dit en twee weken, maar die zijn van hetzelfde model als diegene die nu in gebruik zijn”, klinkt het bij Ivago.

Bron en citaten: hln.be en eigen redactie. – Afbeelding: wikipedia.com

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button