NieuwsUitvaart

Stad Brugge lanceert nieuwe brochure over overlijden en rouw

Stad Brugge lanceert nieuwe brochure over overlijden en rouw

Verlies, overlijden en verdriet zijn onvermijdelijke aspecten van het leven. Ernstige ziektes en langdurige (mantel)zorg kunnen buitengewoon ingrijpende ervaringen zijn. Stad Brugge heeft daarom de handen ineengeslagen met verschillende partners uit het Compassionate Brugge en Geïntegreerd Breed Onthaal netwerk om alle relevante informatie te bundelen in een nieuwe brochure.

‘Bij een overlijden’

De infowijzer ‘Bij een overlijden’ behandelt niet alleen de voorafgaande zorg, maar ook de praktische zaken die geregeld moeten worden na een overlijden. Daarnaast bevat de brochure contactgegevens van lokale partners die ondersteuning bieden bij verlieservaringen.

Het thema overlijden en de vele vragen die hiermee gepaard gaan, krijgen bijzondere aandacht in Brugge als Compassionate stad. De brochure beantwoordt vragen zoals: welke administratieve taken moeten er worden afgerond na een overlijden? Wat zijn de opties rond orgaandonatie? Hoe kan men een vroeg verloren kindje herdenken? Is er een natuurbegraafplaats beschikbaar in onze stad?

De infowijzer is verkrijgbaar bij het Huis van de Bruggeling, waar je ook concrete ondersteuning kunt krijgen bij het melden van een overlijden.

Jaarlijks één op tien personen

Jaarlijks wordt één op de tien Bruggelingen geconfronteerd met rouw. Met deze nieuwe infowijzer en dankzij Compassionate Brugge wil de stad ervoor zorgen dat niemand alleen hoeft om te gaan met verlies.

Het bieden van een waardig levenseinde en kwaliteitsvolle ondersteuning bij rouw en verliesverwerking is een uitdaging, vooral voor de meest kwetsbaren. Brugge heeft echter een breed scala aan opties op dit gebied. De nieuwe infowijzer brengt dit aanbod overzichtelijk samen.

Met deze brochure wil Stad Brugge haar inwoners voorzien van waardevolle informatie en ondersteuning tijdens moeilijke tijden. Verlies en rouw zijn onvermijdelijk, maar niemand hoeft dit alleen te dragen.

Bekijk hier de brochure van de stad Brugge

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button