BegraafplaatsenNieuws

Stad Lier zoekt vrijwilligers om funerair erfgoed in kaart te brengen op een van de oudste begraafplaatsen van ons land

Stad Lier zoekt vrijwilligers om funerair erfgoed in kaart te brengen op een van de oudste begraafplaatsen van ons land

De stad Lier is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het in kaart brengen van het erfgoed op de begraafplaats langs de Mechelsesteenweg. Deze begraafplaats bestaat al sinds 1787 en behoort tot een van de oudste begraafplaatsen in ons land. Het doel is om samen met de vrijwilligers te bepalen welke waardevolle grafmonumenten in de toekomst behouden moeten worden.

Rik Pets, schepen voor Begraafplaatsen in Lier, legt uit: “Het is belangrijk dat we kunnen inschatten welke graven in de toekomst verwijderd kunnen worden en welke absoluut bewaard moeten blijven. Daarom moeten de vrijwilligers letten op factoren zoals ouderdom en staat van de graven. Op die manier kunnen we ook beoordelen of reparaties nodig zijn.”

Om ervoor te zorgen dat de vrijwilligers goed zijn voorbereid, krijgen ze een opleiding over het herkennen, fotograferen en beschrijven van erfgoed. Streekintercommunale Igemo zal hen voorzien van uitleg over erfgoed, het identificeren van waardevolle elementen en verdere begeleiding gedurende het hele traject. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via erfgoed@igemo.be.

Op deze historische begraafplaats aan de Mechelsesteenweg zullen geen nieuwe graven meer worden aangelegd. Hier rusten bekende personages uit de geschiedenis van Lier, zoals kunstsmid Louis Van Boeckel en schrijver Anton Bergmann.

Als u geïnteresseerd bent om deel te nemen aan dit waardevolle project en het erfgoed van Lier te helpen behouden, aarzel dan niet om contact op te nemen met Igemo. U kunt hierbij een belangrijke rol spelen in het documenteren en beschermen van het culturele erfgoed van deze prachtige stad.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button