NieuwsUitvaart

Straks een dierenbegraafplaats in Oostende?

Als het van raadsleden Vanessa Brysse, Charlotte Verkeyn en Sofie Defever afhangt zal er een dierenbegraafplaats komen in Oostende.  De dames zijn zelf dierenliefhebbers en hebben een viervoeter.  Ze vinden het belangrijk dat er ook voor dieren een begraafplaats komt in Oostende.  Want het dichtstbijzijnde dierenkerkhof ligt in Ninove. 

Er moet op een serene manier afscheid genomen worden van een huisdier. Net zoals bij de mens.  Dat is belangrijk.  Vandaag worden huisdieren steeds vaker gecremeerd.  De markt groeit.

“In West-Vlaanderen is geen enkele begraafplaats voor huisdieren, de dichtstbijzijnde begraafplaats is in Ninove”, vertelt Sofie Defever in knack.

“De Oostendenaars en andere West-Vlamingen zijn vragende partij en wij willen werk maken van hun vraag. Je mag je huisdier evenwel in je tuin begraven, mits het minder dan tien kilogram weegt, maar niet iedereen heeft een tuin waar dat kan. Daarom willen wij die mensen een plaats bieden die ook als ontmoetingsplaats kan dienen om samen hun verdriet van hun overleden huisdier te verwerken. Dat hoeft geen half voetbalveld te zijn, een groene, afgescheiden plaats met een zithoek is ruim voldoende. In Oostende zijn veel hondenloopweiden, er is dus plaats genoeg om een begraafplaats te realiseren.” vertelt men aan knack.be

Nieuwsbron: knack.be – Eigen redactie – 19/1/17

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button