Archief

Tatoeer as van je geliefde op je lichaam

Tatoeage met as van je geliefde, tatoeer met as van je geliefde

Tatoeer as van je geliefde

In andere landen is het al langer bekend, maar in Vlaanderen nog niet. Een tatoeage met as van je geliefde die overleden is. Op die manier heb je voor altijd een deel van de as, dus een deel van je dierbare overledene altijd bij jou. Momenteel is het een groeiende trend in het Amerikaanse continent. Dit vooral bij jonge mensen die iemand dierbaar verliezen.

 

 

Hoe wordt deze tatoeage geplaatst?

Een deel van de as van de overledene wordt vermengd met de inkt waarmee de tatoeage zal worden gezet. Het gedeelte van de as moet zo fijn zijn dat het wel degelijk kan worden opgenomen in de inkt. Hiervoor zijn speciale technieken om de as zeer fijn te maken. De as wordt in een mooie figuur verwerkt die specifiek doet herinneren aan de overledene of een tatoeage gemaakt van een foto waarop de overledene staat. Er zijn hierin ontzettend veel mogelijkheden.

 

Heeft dit gevolgen voor de gezondheid?

Er zijn bronnen die vertellen dat deze techniek niet zo gezond blijkt te zijn voor de huid en dat je eerst en vooral goed moet nagaan of je huid hiervoor in aanmerking komt. Mensen met zeer gevoelige huid of mensen met andere huidproblemen kunnen dit beter vermijden en een andere oplossing zoeken om de as altijd bij zich te kunnen hebben. Bijvoorbeeld met een asjuweel. De as in de huid zou wel eens een zware infectie kunnen veroorzaken en zo gaat de tatoeage verloren. Toch zijn er velen die deze manier van herinneren en koesteren verkiezen.

As van een overledene laten tatoeëren kankerverwekkend volgend Nederlandse overheid

Wat kost crematie?

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button