Archief

Tijdig graven poetsen!

Tijdig graven poetsen!

Tijdig graven poetsen is de boodschap!

Tijdig de graven poetsen voor Allerheiligen is de boodschap die vele gemeenten en steden opleggen. Met Allerheiligen in de aantocht, stellen steden en gemeenten regels op met betrekking tot de schoonmaak van graven. Zo zijn er steden die vanaf 30 oktober 2012 geen schoonmaak meer toelaten op hun begraafplaats(en) en dit tot en met 2 november 2012.

De graven poetsen voor Allerheiligen vormt een deel van het herdenken van onze overledenen. Het ene gezin start er al vroeger mee dan de andere. Toch is het aan te raden er op tijd mee te starten, zodat problemen vermeden kunnen worden.

Steden of gemeenten maken enkel de begraafplaats netjes, niet het graf

Steden en gemeenten zorgen en zelf voor dat de begraafplaats er netjes bij ligt. Wat niet wil zeggen dat de gemeentelijke of stedelijke arbeiders uw graf zullen poetsen. De wetgeving op begraafplaatsen vertelt duidelijk dat de familie of concessiehouders zelf verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van het graf.

Dat wil zeggen dat de familie of concessiehouders van bepaalde graven zelf moeten instaan voor het onderhoud van een bepaald graf. Doet men dit niet, dan heeft de gemeente of stad het recht de concessie nietig te verklaren wanneer er geen sprake is van onderhoud.

Een voorbeeld van hoe het in elkaar zit

Bijvoorbeeld: het graf is voorzien van een bepaalde plant of boompje, maar dat boompje groeit uit tot een grote boom. Zo erg zelfs, dat men het graf zelf bijna niet meer ziet. Dan kan er sprake zijn van geen onderhoud en heeft de stad of gemeente het recht om de concessie nietig te verklaren.

In elk geval, mag de familie of concessiehouder van een bepaald graf, er niet van uit gaan dat de gemeente het graf voor u zal poetsen. Het vormt nog altijd een taak voor de familie, die moet voorzien in het onderhoud ervan.

21/10/2012

Overname van onderwerp, tekst, foto of een gedeelte ervan is enkel toegestaan na schriftelijke toestemming van de eigenaar.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk ook
Close
Back to top button