BegraafplaatsenNieuwsOpmerkelijk

Trooststoelen kleuren de vijf Grimbergse kerkhoven

Voor mensen die een geliefde zijn verloren, is de winter een extra koude periode. Een bezoekje aan het kerkhof brengt troost. Voortaan vind je op elke Grimbergse begraafplaats twee zogenaamde ‘trooststoelen’. Zo kan je alle tijd nemen bij je geliefde.   

Op de vijf Grimbergse begraafplaatsen werden recent telkens 2 trooststoelen geplaatst. Een trooststoel is een makkelijk verplaatsbare kleurrijke stoel waarop het bordje ‘trooststoel’ bevestigd is.

Bezoekers van het kerkhof mogen deze stoelen verplaatsen naar het graf waarbij ze willen zitten. Zo kunnen ze rustig de tijd nemen en wordt een bezoek fysiek iets aangenamer.

Hoewel orde en netheid op onze begraafplaatsen heel belangrijk zijn, hoef je deze trooststoelen niet terug aan de ingang te zetten. In het midden van het kerkhof vallen ze immers nog beter op! Al is het natuurlijk ook prima als je ze gewoon weer terugplaatst.

“We hebben gekozen voor twee kleurrijke, lichte trooststoelen”, zegt schepen van welzijn Jean-Paul Windelen. “De felle kleuren zijn een bewuste keuze: we willen de zwaarte van de omgeving milderen en hopen zo een beetje troost te bieden.”

Bron: Grimbergen, zowel foto als persbericht

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button