Archief

Huwelijk en uitvaart tegelijk in het crematorium van Hasselt

Huwelijk en uitvaart tegelijk in het crematorium van Hasselt

Nabestaanden geschokt door de organisatie van het crematorium

uitvaart-en-huwelijk-tegelijk-in-crematorium-hasseltVorige vrijdag werd er in het Hasseltse crematorium een afscheidsplechtigheid gehouden van een 78-jarige vrouw. De uitvaartplechtigheid van de vrouw werd gehouden in de kleine aula van het crematorium. Familieleden waren ontevreden over de plechtigheid, omdat deze te kort zou zijn geweest. Dit meldt de GVA en HBVL.

Tijdens de begrafenis van de vrouw in de kleine aula van het crematorium was er echter nog een plechtigheid aan de gang in de grote aula. Een huwelijksplechtigheid. Na afloop van de uitvaartplechtigheid kreeg men te horen dat men niet moest schrikken van de rozenblaadjes die men aan de uitgang van het crematorium zou vinden.

De familie van de overledene was ontzet. Men vindt het echt niet ethisch om in zulk gebouw de mogelijkheid bestaat om huwelijksplechtigheden te organiseren, en zeker niet tijdens begrafenisplechtigheden.

Verzekeringsgroep Dela baat het crematorium uit en verzekert dat het zeker niet de bedoeling is, dat de rouwende familie gekwetst zou worden. Het gaat om een personeelslid dat zijn huwelijksplechtigheid graag had zien doorgaan in de grote aula van het crematorium.

Share/Bookmark

Overname van onderwerp, tekst, foto of een gedeelte ervan is enkel toegestaan na schriftelijke toestemming van de eigenaar.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button