Archief

Uitvaartbedrijven willen fuseren

Uitvaartbedrijven willen fuseren

Uitvaartbedrijven Monuta en Yarden, in Nederland, willen fuseren

uitvaartbedrijven willen fuserenUitvaartbedrijven Monuta en Yarden, in Nederland, willen fuseren. Beide uitvaartbedrijven zijn ervan overtuigd beter te kunnen werken als de bedrijven samen één worden. Ze hebben hiervoor een intentieverklaring ondertekend. Monuta en Yarden zijn na Dela de grootste uitvaartondernemingen van Nederland. Ze denken dat ze gezamenlijk meer mogelijkheden hebben om “innovatieve diensten en producten” te ontwikkelen. Zo willen Monuta en Yarden meer diensten via internet aanbieden. Ook heeft het nieuwe bedrijf straks bijna in heel Nederland filialen, zodat meer mensen er terecht kunnen.

Monuta heeft ruim een miljoen verzekerden en honderd vestigingen. Er werken 900 mensen. Yarden telt bijna een miljoen verzekerden. Deze uitvaartorganisatie heeft 51 vestigingen waar zo’n duizend mensen werken. De toezichthouders moeten de fusie nog goedkeuren. Pas als dat duidelijk is, wil de bond afspraken gaan maken met de werkgevers. Als deze fusie doorgaat, wordt het bedrijf de marktleider qua uitvaarten in Nederland.

In ons land kan men deze uitvaartketens vergelijken met de Dela groep. De Dela groep van Nederland is dezelfde groep als Dela in ons land. Qua omvang is er, in ons land, geen enkel ander uitvaartbedrijf die met Dela België kan vergeleken worden. Toch niet als het gaat om uitvaartverzekeringen én begrafenisondernemers onder één dak. Net daarom ziet men onder begrafenisondernemers schaalvergroting toenemen. Kleine begrafenisondernemers worden één groot bedrijf, om de concurrentie van grote uitvaartbedrijven aan te kunnen.

27/02/2013 ©Uitvaartvlaanderen.be – bron: NOS

Share/Bookmark

Overname van onderwerp, tekst, foto of een gedeelte ervan is enkel toegestaan na schriftelijke toestemming van de eigenaar.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button