Archief

Urnen begraven in een labyrint

Urnen begraven in een labyrint

Een urne begraven in een labyrint, mogelijk in Gent

urnen begraven labyrint gentWie zijn urne wil laten begraven in een labyrint, moet in Gent zijn. Op de Westerbegraafplaats hebben ze een compleet vernieuwend concept bedacht en uitgewerkt. 23 hectare is de totale afmeting van de Westerbegraafplaats te Gent.

Woensdag zijn nieuwe grafmonumenten voor urnen voorgesteld. Na paddenstoelen, vlinders, rozen en een kruidentuin kunnen Gentenaars hun urnen nu ook in de Labyrint-tuin laten rusten. Op de Westerbegraafplaats werd speciaal een terrein ingericht met hagen in de vorm van een eenvoudig labyrint. ‘Tussen de zeventig en de tachtig procent van de overleden Gentenaars wordt tegenwoordig gecremeerd.

Dit toont aan dat de begraafplaatsen, steden en gemeenten, open staan voor nieuwe trends. Dat begraafplaatsen plaatsen zijn waar men tot rust kan komen, men kan herdenken, wordt belangrijker. Ook in Gent wordt dit nieuwe project met de nodige fierheid voorsteld.

De grafmonumenten zijn per twee te huur, een concessie, voor twintig jaar. De kost voor deze concessie is 1.250 euro. In het midden van dit labyrint staat een wensboom. Het woord zegt het zelf, aan deze boom kunnen nabestaanden wensen ophangen, als teken van herinnering.

29/05/2013 ©Uitvaartvlaanderen.be Рbron + foto: nieuwsblad.be

Share/Bookmark

Overname van onderwerp, tekst, foto of een gedeelte ervan is enkel toegestaan na schriftelijke toestemming van de eigenaar.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button