NieuwsUitvaart

Urnenbossen op alle Waregemse begraafplaatsen

Urnenbossen op alle Waregemse begraafplaatsen

Er komen urnenbossen op alle Waregemse begraafplaatsen.  Dat staat te lezen in het Nieuwsblad.  Vandaag is er al eentje aangelegd op de begraafplaats van Beveren-Leie.  Deze begraafplaats is met 4.500 meter uitgebreid om plaatsgebrek te voorkomen.

 

Door de uitbreiding is de begraafplaats nu 16.500 vierkante meter groot. Dat was nodig, want er dreigde plaatsgebrek. “Binnen een aantal jaar zouden we echt te weinig plaats hebben”, zegt bevoegd schepen Peter Desmet (CD&V).

“De begraafplaats is nu al bijna vol en het lijkt ons beter om op tijd uit te breiden dan te wachten tot het plaatsgebrek nijpend is.”

De uitbreiding vormt meteen ook de start van de aanleg van urnenbossen in Waregem. Oppositieraadslid Inge Vandevelde (Groen) lanceerde dat idee in de gemeenteraad van november.

“We zijn wel moeten afstappen van het romantische idee dat er uit de afbreekbare urnen een boom groeit. Mensen hebben dat beeld van een urnenbos, maar dat is niet realiseerbaar want het duurt maanden vooraleer uit zo’n zaadje een boom groeit.”

Niet alleen in Beveren-Leie komt er een urnenbos. “We willen er op elke Waregemse begraafplaats aanleggen. Alleen op de oude begraafplaats op de Olm komt er vermoedelijk geen, omdat er daar amper nog graven bijkomen.”

Nog tegen het eind van dit jaar moet je er als Waregems burger voor kunnen kiezen om in een urnenbos begraven te worden. “Het begrafenis- en concessiereglement moet worden aangepast, vandaar dat het niet meteen kan ingevoerd worden”, zegt Desmet. “We stellen het reglement eerst op, daarna gaat het naar het schepencollege om het uiteindelijk aan de gemeenteraad voor te leggen.”

Bron: nieuwsblad.be – 3 mei 2017

Tags

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close