NieuwsUitvaart

Uw as op de maan laten rusten?

uitvaart-naar-maanHet kan bijna niet gekker.  Een Amerikaans bedrijf Celestis, dat gekend is voor de ruimte uitvaart, waarbij as van de overledene in de ruimte wordt gelanceerd, heeft nu een compleet nieuw concept bedacht.

De uitvaart naar de maan.  Het concept heet ‘Luna’ en stuurt een ‘robot aircraft’ met uw as aan boord naar de maan.  De robot vliegt naar de maan en heeft een landingsgestel.  Eens de robot daar is aangekomen, blijft hij daar ook voor altijd aanwezig.  Zo landt uw as ook op de maan.

Daarnaast heeft Celestis ook andere pakketten.  Zo is er bijvoorbeeld ‘Voyager Service’ waarbij een robot vertrekt in de ruimte en er ook eeuwig blijft.  Ze noemen het een ‘permanent celestial journey into space’.

Het prijskaartje is ook niet min.  $12,500 kost de vlucht met de robot naar de maan.  En het bedrijf maakt zich sterk dat het goedkoper is dan de gemiddelde kost van een Amerikaanse uitvaart.

Zo blijft de uitvaart in de ruimte toch nog een toekomst te hebben.  Althans dat is wat we mogen geloven van verschillende Amerikaanse bedrijven die zich in deze tak specialiseren.

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close