BegraafplaatsenNieuws

Vandalisme op de begraafplaats van Beert

Vandalisme op de begraafplaats van Beert

Op het kerkhof van Beert hebben vandalen een grafmonument beschadigd. De familie van de overledene is uiteraard geschokt en vraagt zich af wie zoiets zou kunnen doen. Helaas zijn dit soort incidenten niet uniek en komen ze regelmatig voor.  De lokale politiediensten deden hiervoor de vaststellingen in Beert.  Ze hebben intussen de vermoedelijke dader kunnen identificeren.

Het is triest dat sommige mensen geen respect hebben voor de doden en hun nabestaanden. Een graf is een plek waar geliefden kunnen rouwen en hun verdriet kunnen verwerken. Het beschadigen of vernielen van een grafmonument kan dan ook grote emotionele schade veroorzaken bij de familie.

Financiële schade

Daarnaast zorgt vandalisme op begraafplaatsen ook voor financiële schade. Het herstellen of vervangen van beschadigde grafstenen kan duizenden euro’s kosten. Dit geld kan beter besteed worden aan andere belangrijke zaken, zoals het onderhoud van het kerkhof.

Er moet dan ook hard opgetreden worden tegen vandalisme op begraafplaatsen. Gemeenten kunnen bijvoorbeeld extra toezicht houden op deze locaties, camera’s plaatsen of buurtbewoners vragen om alert te zijn en verdachte situaties te melden.

Impact van vandalisme

Ook moeten mensen zich bewust worden gemaakt van de impact die vandalisme heeft op anderen. Vaak denken daders er niet bij na wat voor pijn ze veroorzaken bij nabestaanden en hoeveel geld ze verspillen aan het herstellen van hun daden.

Camera’s

Het aantal steden en gemeenten die camera’s plaatsen op hun begraafplaatsen of kerkhoven is het laatste jaar erg toegenomen, niet enkel om grafschennis en vandalisme tegen te gaan, ook om sluikstorten in de lokale vuilniscontainers tegen te gaan.

 

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button