BegraafplaatsenNieuws

Vaste camera’s op de begraafplaatsen van Denderleeuw, Welle en Iddergem moeten veiligheid verhogen

Twee vaste camera’s op begraafplaats van Denderleeuw en een op kerkhoven Welle en Iddergem: ook op andere locaties camera’s gepland.

In Denderleeuw worden er binnenkort twee vaste camera’s geïnstalleerd op de begraafplaats, alsook één camera op de kerkhoven van Welle en Iddergem. De gemeente plant daarnaast ook nog andere locaties waar er camerabewaking zal komen.

Diefstal en vandalisme

De maatregel komt er na aanhoudende vandalisme- en diefstalpogingen op de begraafplaatsen. Burgemeester Jo Fonck laat weten dat het plaatsen van deze camera’s nodig is om de veiligheid te verzekeren en eventuele daders te kunnen identificeren.

Het initiatief heeft echter ook heel wat tegenstand gekend bij sommige inwoners, die vinden dat hun privacy geschaad wordt door deze maatregel. Inwoners vragen zich af waarom er niet eerst naar alternatieven gezocht werd, zoals meer politiecontroles of extra verlichting.

Alleen wanneer er een incident gemeld wordt

Toch lijkt het stadsbestuur vastbesloten om de veiligheid voorop te stellen. Ze benadrukken dat de camera’s niet zullen gebruikt worden voor het constant monitoren van burgers, maar enkel wanneer er een incident gemeld wordt. Bovendien zullen ze pas geactiveerd worden na goedkeuring van de politie.

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze beslissing genomen werd met als doel om de veiligheid te waarborgen. Het is geen kwestie van privacy schenden, maar wel van bescherming bieden aan de inwoners van Denderleeuw. Bovendien zal er geen permanent toezicht zijn en zullen de camera’s enkel gebruikt worden wanneer dit noodzakelijk is.

Veilige omgeving

Al met al lijkt het plaatsen van deze camera’s een verstandige keuze te zijn, gezien de recente problemen op de begraafplaatsen. Het is belangrijk om een veilige omgeving te creëren voor burgers en hun eigendommen, terwijl tegelijkertijd rekening wordt gehouden met hun privacy. Hopelijk zal deze maatregel bijdragen aan een veiligere gemeenschap voor alle inwoners van Denderleeuw.

Steeds meer gemeenten en steden investeren in camera’s op de begraafplaatsen, om sluikstorten en vandalisme tegen te gaan.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button