BegraafplaatsenNieuws

Vlaamse geld voor restauratie van Britse oorlogsgraven

De Vlaamse minister van onroerend erfgoed Matthias Diependaele heeft een premie van 394.000 euro toegekend voor de restauratie van Commonwealth begraafplaatsen in de Westhoek.  Dit staat te lezen op focus-wtv.be.

Het gaat om een meerjarenovereenkomst dat werd afgesloten tussen de Vlaamse regering en de Commonwealth War Graves Commission. Gespreid over vijf jaar komt Vlaanderen met bijna 4 miljoen aan restauratiepremies over de brug.

“De militaire begraafplaatsen in de Westhoek zijn onderdeel van het landschap. Het zijn ontzagwekkende overblijfselen die ons herinneren aan het belang van vrede. Ik ben dan ook heel blij dat de Commonwealth War Graves Commission de begraafplaatsen piekfijn in orde houdt, en ik ondersteun hen graag,” zegt de minister.

Over 7 begraafplaatsen

In 2017 startte de CWGC met dringende restauratiewerken aan enkele begraafplaatsen. In 2018 en 2019 volgde de restauratie van ommuringen van verschillende sites. Deze restauratiewerken worden in 2020 verder gezet op zeven begraafplaatsen. Het gaat onder meer om Hospital Farm en Minty Farm Cemetery in Ieper, Gwalia Cemetery in Poperinge en Spanbroekmolen in Heuvelland.

Bron: focus-wtv.be

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button