Archief

Vrijwilligers om begrafenissen bij te wonen

Vrijwilligers om begrafenissen bij te wonen

Vrijwilligers om begrafenissen bij te wonen zoekt men in Jette

vrijwilligers begrafenissen bijwonenMen zoekt vrijwilligers om eenzame begrafenissen bij te wonen in Jette. Jette krijgt steeds meer te maken met inwoners die eenzaam en alleen sterven en zo ook op deze manier begraven worden. Hier wil de gemeente iets aan doen. Zo zoekt men vrijwilligers om deze begrafenissen bij te wonen, zodat men niet eenzaam en alleen begraven wordt.

In samenspraak met bepaalde verenigingen gaat men nu op zoek en ook via de media, naar mensen die deze begrafenissen willen bijwonen. Het enige wat men moet doen, is gewoon aanwezig zijn en enkele woorden worden uitgesproken door iemand van de gemeente. Daarna legt de gemeente een boeket neer op het graf. Indien men wil en kan, mag men, als aanwezige, een gedicht voordragen of een muziekstuk spelen.

Steeds meer grote steden krijgen te maken met dit probleem. Er zijn vele mensen die eenzaam leven en sterven. Daarom heeft men in Antwerpen al de eenzame uitvaart opgericht. Zo komt er steeds een dichter een gedicht voordragen, al dan niet aangepast aan de overledene.

26/8/2012

Share/Bookmark

Overname van onderwerp, tekst, foto of een gedeelte ervan is enkel toegestaan na schriftelijke toestemming van de eigenaar.

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close