BegraafplaatsenNieuws

Waardevol erfgoed wordt geïnventariseerd in Sint-Pieters-Leeuw

De provincie Vlaams-Brabant zal zo’n 12.272 euro vrij voor de inventarisatie van waardevol erfgoed op de begraafplaatsen in Sint-Pieters-Leeuw. Onder andere graftekens en calvaries zullen opgenomen worden in een lijst van waardevol funerair erfgoed.

Zowel op de begraafplaatsen van Vlezenbeek, Ruisbroek en Zuun worden alle waardevolle stukken opgelijst in een inventaris van het funerair erfgoed. De bedoeling van deze inventaris is een overzicht te maken van het waardevolle funeraire erfgoed zodat dit bewaard kan worden voor de toekomst.

“Zo staan er waardevolle graftekens, muren, calvaries en in Ruisbroek ook een dodenhuisje die de moeite waard zijn om te bewaren voor het nageslacht”, zegt bevoegd schepen Gunther Coppens (N-VA) van Sint-Pieters-Leeuw.

De begraafplaatsen van Oudenaken, Sint-Laureins-Berchem, Vlezenbeek, Ruisbroek en Zuun werden door de provincie Vlaams-Brabant als waardevol erfgoed erkend. Op vraag van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw werden de laatste drie begraafplaatsen geïnspecteerd door Monumentenwacht Vlaams-Brabant en werd een inventaris opgesteld van het funeraire erfgoed.

De waarde van funerair erfgoed is groot en belangrijk om te bewaren voor de toekomst.  Niet alleen in Vlaams-Brabant wordt funerair erfgoed opgelijst, ook andere gemeenten investeren in het behoud van funerair erfgoed.

bron: hln.be en eigen redactie

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button