BegraafplaatsenNieuwsVraag en Antwoord

Wat kost een grafsteen?

grafzerkDe kost van een grafsteen kan verschillen.  Afmetingen, type steen, belettering, gravure, ornamenten, foto(‘s), fundament en lokale plaatsingskosten, omvatten de prijs van een grafsteen.  Een basisgrafsteen voor een enkel graf zonder rechtopstaande rug kost al snel rond 2.000 euro.  Alles is sterk afhankelijk van bovenstaanden punten.  

Het spreekt voor zich dat wanneer men voor een dubbel graf, waar twee lichamen naast elkaar liggen, een grotere grafsteen en dus een hogere prijs zal betalen.  Naast bovenstaande punten, kan de leverancier waarnaar men trekt, verschillende prijzen hanteren.  Een vergelijk maken tussen leveranciers van grafstenen wordt dus veelal door nabestaanden opgemaakt.

Bij het plaatsen van een grafsteen moet men rekening houden met de afmetingen van het graf.  Gemeenten of steden moeten zich houden aan de minimum-afmetingen voor een graf, die opgesteld staan in het Vlaams decreet.  Daarbovenop kan een gemeente of stad een afmeting voor een zerk bovenop het graf, vooropstellen.  De steenkappers weten de afmetingen en regelgeving van de gemeenten waarin men werkzaam is.

De steenkapper kan dus perfect een prijs opmaken wanneer u alle details van een bepaald graf aan hem overmaakt.  Want de afmeting van het te plaatsen grafmonument, bepaalt de prijs.  Hoeveel graniet of materiaal heeft men nodig? Wat zal de dikte ervan zijn?  Een grafsteen, grafzerk of grafmonument kan uit verschillende materialen en vormen bestaan.

Gerelateerde onderwerpen

Reacties

  1. Beste,
    Ik zoek een steen dat met muziek te maken heeft, het gaat om mijn overleden broer en die was een muziekproducer en had graag vliegtuigen. Is het mogelijk om een steen te vinden dat te maken is met die punten? Met vriendelijke groeten Joris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button