NieuwsVraag en Antwoord

Wat met de post bij overlijden?

schrijvenWat moet er met de post gebeuren bij een overlijden?  Na een overlijden komen er heel wat praktische beslommeringen op de nabestaanden af.  Zo ook de post die nog naar de overledene zal worden toegestuurd.  Volledig stopzetten van alle post bij iemand die overleden is, vergt tijd.  Toch heeft  bpost enkele mogelijkheden wat met de post van een overledene te doen.

Nabestaandendienst

De Nabestaandendienst van bpost de briefwisseling gericht aan een overledene door naar een door u gekozen adres. Zo valt die bekommernis alvast weg.

Veilig: Alleen de bevoegde erfgenamen kunnen van de Nabestaandendienst gebruikmaken.
Praktisch: De belangrijke briefwisseling komt bij de juiste persoon terecht.

U kunt ook van de Doorzenddienst gebruikmaken om de geadresseerde briefwisseling voor zwaar zieke of dementerende personen (die hun wil niet meer kunnen uitdrukken) naar een voorlopige bewindvoerder door te sturen.

Om misbruiken te vermijden kunt u de doorzending na overlijden of bij een voorlopige bewindvoering enkel aanvragen via uw postkantoor.

Welke documenten hebt u voor uw aanvraag nodig?

Bekijk alle details van de mogelijkheden voor post bij overlijden.

Related Articles

Reacties

 1. Beste,
  Een vriendin van ons heeft haar man op vroegtijdige leeftijd verloren. De bank richt nog steeds post aan de overleden persoon, ondanks de verschillende contact opnames met de bank dit te veranderen gebeurde dit nog steeds niet tot grote ergernis en onbegrip van de nabestaanden. Kan hier actie in ondernomen worden?

  Dank voor uw advies hierin,
  Karolien

 2. Beste mevrouw,

  U kan zich best blijven wenden tot de bank tot dit euvel opgelost is. Daarnaast misschien eens contact opnemen met Bpost om eventuele opties te bekijken.

 3. Beste

  Wat gebeurt er met de post in de periode tussen het overlijden en de bevestiging van erfopvolging? Dit behelst ongeveer een periode van 4 weken. Mijn papa woonde in bij zijn vriendin (niet wettelijk samenwonend noch enige andere vorm van contractuele verbintenis) maar door spanningen krijg ik als enige zoon / erfgenaam de post niet in handen. Ik denk maar aan facturen die tijdig betaald dienen te worden en andere belangrijke informatie / briefwisseling.

  Alvast bedankt voor uw feedback!
  Mvg
  Wesley

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk ook
Close
Back to top button