ArchiefNieuws

Weduwen willen meer werken

Weduwen willen meer werken

Enkele weduwen en weduwnaars vragen in een open brief aan de regering om meer te mogen werken. Dat meldt het VTM nieuws gisteren. Ze willen meer werken zonder dat ze hun overlevings- of weduwenpensioen verliezen. Dat is het pensioen dat hun overleden echtgenoot heeft opgebouwd bij leven.

Nu is het wettelijk zo geregeld dat ze dat niet meer krijgen, als de weduwen te veel verdienen. Ze mogen dan maximum parttime werken. Dat is ook zo voor Lindsey D’alleine. Zij is ondertussen bijna vier jaar weduwe. Sinds de dood van haar man ontvangt ze een weduwepensioen van ongeveer 1.000 euro per maand.

Om dat te kunnen krijgen, heeft ze haar voltijdse job moeten opgeven. Ze werkt nu halftijds, maar zou eigenlijk meer willen werken.

Terugschroeven

Het weduwenpensioen bestaat al tientallen jaren, vanuit de tijd dat veel vrouwen nog niet gingen werken. Criticasters vinden het een oneerlijk extra inkomen. Alleenstaanden hebben daar geen recht op, na een scheiding bijvoorbeeld. Toch wil de regering het weduwenpensioen op termijn terugschroeven, om mensen die alleen vallen net te stimuleren om weer voltijds te werken.

bron: vtm nieuws

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button