BegraafplaatsenNieuws

Weg naar begraafplaats Vossenveld te Stabroek in erbarmelijke staat

De weg, waaraan al jaren gewerkt wordt, die leidt naar de begraafplaats Vossenveld te Stabroek is in erbarmelijke staat.  Begrafenisondernemers en nabestaanden die op de begraafplaats moeten zijn moeten eerst een heus parcours afleggen met putten, metalen platen en een berg slijk.  De begrafenisondernemers uit de regio van Kapellen/Stabroek klagen dit aan en kunnen amper met hun lijkwagen de Vossenveldlaan, waar de begraafplaats gelegen is, indraaien.  

Deze week waren er meerdere uitvaarten op de begraafplaats Vossenveld voorzien.  Verschillende begrafenisondernemers moesten met hun rouwstoet de putten en het slijk doorstaan.  Daarenboven is het enkel in één richting toegankelijk.  Eén van de twee aanrijdende voertuigen in verschillende richtingen, moeten elkaar doorlaten of terug achteruit rijden.  “Dit is een onhoudbare situatie” vertellen begrafenisondernemers.

Niet enkel is de weg slecht om over te rijden, het is eveneens gevaarlijk.  De metalen platen die geplaatst werden liggen onstabiel en bewegen wanneer auto’s erover rijden.  Deze platen liggen eveneens op een tijdelijke weg die sterk verhoogd is, wat de kans op wegglijden van een lijkwagen reëel maakt.  Het is afwachten hoe de gemeente Stabroek zal reageren op deze situatie, maar volgens gemeentelijk informatieambtenaar Kris Van der Maat is er geen ander alternatief.

De begraafplaats wordt sinds de nieuwe aula drukker bezocht.  Daar er vaker burgerlijke plechtigheden plaatsvinden.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button