BegraafplaatsenNieuws

Werken aan begraafplaats Veerle Laakdal starten deze week

Een gemeente met een visie voor hun begraafplaatsen

Er zullen herinrichtingswerken starten deze week aan de begraafplaats van Veerle Laakdal.  De gemeente heeft een nieuwe toekomstvisie voor de begraafplaatsen en vandaar dat er aanpassingswerken zullen plaatsvinden.

Voor het gemeentebestuur moet de nadruk liggen op een serene begraafplaats waar men tot rust kan komen en zo rustig kan vertoeven bij de verloren persoon.  De werken zullen tot 90 dagen in beslag nemen, er wordt tijdens de werken weinig hinder verwacht voor de bezoekers.

“Daarom streven we naar uniforme, toegankelijke en aantrekkelijke begraafplaatsen”,  zegt schepen voor begraafplaatsen Gerda Broeckx (CD&V).

“Bij de opmaak van het plan heeft het gemeentebestuur getracht de burgers zo veel mogelijk inspraak te geven. Zo maakte de dienst Burger– en Welzijnszaken samen met een werkgroep een uitgebreide toekomstvisie op. Heel concreet willen we de paadjes toegankelijker en onderhoudsvriendelijk maken, er worden meer banken geplaatst en ook de strooiweide wordt anders ingericht. Ook de begraafplaats voor kinderen wordt heraangelegd. Bovendien wordt er een paviljoentje voorzien waar de bezoekers bij slecht weer kunnen schuilen en waar men ook de laatste groet kan brengen aan de kist of urne. Hier zullen sanitair, een informatiebord en de nodige voorzieningen om het graf netjes te houden aanwezig zijn. In 2017 werd de begraafplaats van Vorst-Centrum heringericht tot een groene omgeving die ruimte biedt voor stilte, respect en herdenking. De uitvoering van het project is goed verlopen en heeft een mooi resultaat opgeleverd. Wij mochten reeds vele positieve reacties van bezoekers ontvangen. Hopelijk komen wij in Veerle ook tot zo’n gedragen project.”

bron: hln.be

Tags

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close