Nieuws

Werken op de begraafplaatsen van Wuustwezel

wuustwezel-werken-begraafplaatsenBegin juni starten er onderhoudswerken aan de begraafplaatsen in Wuustwezel. De begraafplaatsen worden groener en de zerken zonder (verlengde) concessie waarvan de wettelijke termijn van grafrust is verlopen, worden verwijderd.

Ontruiming van graven
Begin juni zal aannemer AAG NYS uit Dessel op al onze begraafplaatsen starten met het wegnemen van de zerken op de graven in gewone lijn waarvan de wettelijke termijn van grafrust is verlopen. Ook de zerken van de graven waarvan de nabestaanden besloten de concessie niet te verlengen, zullen worden verwijderd.

Vervolgens start de aannemer met de ontgraving van een gedeelte van het kerkhof van Wuustwezel Centrum. Alle resten zullen verzameld worden in een ossuarium op de begraafplaats. Het gedeelte van het kerkhof waar de ontgraving plaatsvindt, zal tijdens de werken afgesloten zijn.

De nabestaanden hebben de mogelijkheid gekregen om een gedenkplaatje met de naam van hun dierbare te plaatsen op de gedenkzuilen.

Groenere begraafplaatsen
Alle begraafplaatsen in Wuustwezel worden met de nodige aandacht verzorgd. In het kader van een pesticidenvrij onderhoud zullen ze stapsgewijs omgevormd worden naar groenere begraafplaatsen.

In Gooreind werd intussen een vrij gedeelte ingezaaid met boekweit en in Wuustwezel zullen de open grasvelden omgevormd worden tot een mooie bloemenweide. Daarnaast zal je tussen de urnenkelders meer en meer bodembedekkers zien verschijnen.

Meer info
Dienst burgerzaken – 03 690 46 09 – burgerzaken@wuustwezel.be

 

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close