BegraafplaatsenNieuws

Wolvertem: een half jaar na beschadigingen nog altijd geen herstellingen aan grafzerken gepland

Wolvertem: een half jaar na beschadigingen nog altijd geen herstellingen aan grafzerken gepland

Na een periode van zes maanden kunnen de graven die beschadigd zijn geraakt door een auto die tegen de kerkhofmuur in Wolvertem reed, nog steeds niet worden hersteld. De verzekeringen hebben nog steeds geen actie ondernomen, wat tot frustratie leidt bij de nabestaanden.

Begrip voor de situatie vanuit het gemeentebestuur

In december vorig jaar reed een bestuurder in op de kerkhofmuur, waardoor een stuk van tien meter volledig instortte. De brokstukken die de grafzerken beschadigden zijn verwijderd, maar een aantal graven blijven afgespannen met lint. Burgemeester Gerda Van den Brande van Meise begrijpt de frustratie van de nabestaanden en is het ermee eens dat dit te lang duurt. Ze legt uit dat er niets hersteld kan worden totdat alle administratieve procedures met de verzekeringen zijn afgerond en er overeenstemming is bereikt over wie verantwoordelijk is voor de kosten.

Overleg

Gisteren moest de bestuurder zich verantwoorden voor de politierechter in Vilvoorde. In de komende weken zal er overleg plaatsvinden tussen de familieleden van de beschadigde graven om te bespreken welke informatie zij hebben ontvangen van de rechter. De gemeente heeft zichzelf ook als burgerlijke partij gesteld. Burgemeester Van den Brande wil ervoor zorgen dat alles tegen 1 november weer hersteld is.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button