BegraafplaatsenNieuws

Wuustwezel gaat graven ontruimen

Grafrust_concessieDe gemeente Wuustwezel in Antwerpen, gaat plaats maken door graven te ontruimen.  Concessie kunnen nog tot eind februari verlengd worden.  Elk graf waarbij een wit bordje geplaatst werd, zal worden ontruimd indien de nabestaanden niet reageren op de boodschap.  De gemeente heeft het recht met de ontruiming te starten vanaf 1 maart 2015.

Een jaar lang staan bordjes bij het graf en aan de ingang van de begraafplaats hangt dezelfde boodschap met de namen van de overledenen waarvan de concessies verlopen zijn.  Deze bordjes dienen nabestaanden op de hoogte te stellen dat concessies verlopen zijn.  De begraafplaats waarover het gaat is de begraafplaats in het centrum van Wuustwezel, achter de kerk.

Nabestaanden die de concessie niet verlengen zijn verantwoordelijk voor het verwijderen van grafornamenten en de grafzerk.  Deze dient weg te zijn alvorens de ontruiming start.  Het is aan te raden de gemeente Wuustwezel op de hoogte te stellen, wanneer men als nabestaanden een grafteken of grafzerk zal verwijderen.

Wuustwezel telt nu vier begraafplaatsen: een in Wuustwezel-Centrum aan de kerk, een in Loenhout op de Brechtseweg en twee in Gooreind: het nieuwe kerkhof in de Mansionstraat en de oude begraafplaats aan de kerk. Op termijn zou iedere deelgemeente één begraafplaats behouden.

Op iedere begraafplaats komen stille plaatsen, met een zitbank en herinneringszuilen met naamplaatjes ter nagedachtenis van personen wiens as verstrooid werden of van wie het graf, de urnenkelder of nis in een columbarium verwijderd werd na stopzetting van de concessie. Dit gebeurt op vraag van de nabestaanden.

Bron: Nieuwsblad en eigen redactie

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button