BegraafplaatsenNieuws

Zweden opent eerste atheïstische begraafplaats

Zweden opent eerste atheïstische begraafplaats

Zweden opent eerste atheïstische begraafplaats.  Een begraafplaats vrij van religieuze symbolen is nu in geopende Zweden.  Dit om tegemoet te komen aan de groeiende aantal atheïsten van het land.  Josef Erdem, een leraar uit Borlänge in het midden van Zweden, was de eerste die met het voorstel kwam: “zelf bepalen hoe mensen hun graven eruit moeten zien”.

Hij stuurde een formele aanvraag voor de grond na de onderhandelingen met de lokale vertegenwoordigers van de kerk van Zweden.   De gemeente zal de begraafplaats uitbaten, maar dat zal de enige omvang van hun betrokkenheid bij de begraafplaats zijn. De heer Erdem vertelde  The Local : “Mensen kunnen zelf beslissen hoe hun graven eruit zouden moeten zien, maar de begraafplaats zal vrij zijn van alle religieuze en nationalistische symbolen.  “Ik heb gesproken met veel mensen over dit voorstel, velen van hen zijn religieus en de respons is overweldigend positief geweest”, zei hij.

bron: http://www.independent.co.uk/news/world/europe/sweden-atheist-cemetery-opens-religion-church-of-sweden-a7371006.html – 16/6/17

 

Lees ook:

Tot 9472 euro voor een grafconcessie in Nederland

Grafversiering, grafaccessoires voor op het graf

Het Kerkhof – Begraafplaats – Laatste rustplaats

Meer zelfdodingen in Vlaanderen

Subsidies voor het crematorium te Zemst

 

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button