Nieuws

35 grafzerken beschadigd op begraafplaats van Wevelgem

Vandaal slaat dertigtal grafzerken op nieuwe begraafplaats in Wevelgem kapot

In Wevelgem ging een vandaal helemaal los op het nieuwe kerkhof van de gemeente. De feiten dateren van maandag, maar raakten dinsdag pas bekend. Op de nieuwe begraafplaats langs de Moorselestraat in Wevelgem zijn zeker 35 grafzerken beschadigd.

Het gaat vooral om herdenkingsplaatjes, bloempotten en foto’s van overledenen die werden kapot gemaakt. “We tillen hier heel zwaar aan”, zegt burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V). De politie is een onderzoek gestart.  Dat vertelt hij in Het Laatste Nieuws vandaag.

“We kregen maandag een melding binnen dat verschillende grafzerken op de nieuwe begraafplaats gevandaliseerd werden”, stelt burgemeester Jan Seynhaeve. De meeste kapotte grafzerken bevinden zich op het grasveld aan het water, een deel van de kapotte grafstenen belandde in de vijver.”

Het lijkt wel of de dader(s), waar naar men nu nog op zoek is, bewust met een hamer verschillende grafornamenten heeft beschadigd.  De gemeente en nabestaanden reageren geschokt en begrijpen niet hoe men zoiets kan doen.

 

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button