BegraafplaatsenNieuws

35 stukgeslagen graven en ornamenten in Wevelgem is werk van een 12 jarige

De vandaal die meer dan dertig graven en ornamenten vernielde of beschadigde op het kerkhof van Wevelgem is geïdentificeerd. Het gaat om een jongen van amper twaalf jaar.

Foto’s van overledenen met een barst in. Foto’s die afgerukt zijn. Gedenkstenen die stuk geslagen zijn. Brokstukken en ornamenten in de vijver gegooid. De ravage was enorm op de nieuwe begraafplaats in de Moorselestraat in Wevelgem. Maandagmiddag hield een vandaal er lelijk huis. De dader, die was intussen al gevat door de politie. Het zou gaan om een 12-jarige jongen die in de buurt woont.

In zijn driftbui vernielde hij zo’n 35 graven, allemaal op het gedeelte aan de vijver en naast de strooiweide.

De stadsdiensten zijn intussen begonnen met het opruimen van de kapotte graven. Intussen zijn al heel wat mensen komen kijken of er schade is aan de graven van hun overleden geliefden.  De gemeente schrijft alle gedupeerden ook een brief met uitleg wat ze kunnen ondernemen om hun schade vergoed te krijgen.

De politie noch het parket konden meer info geven over de dader. ‘Eventueel zullen we de dader confronteren met zijn daden. Dat deden we in het verleden ook al’, zegt Jan Seynhaeve.

De moeder van de jonge dader ging intussen zelf al naar de begraafplaats om haar verontschuldigingen aan te bieden voor de ravage die haar zoon aanrichtte. Maar dat viel niet bij iedereen in goede aarde. De kosten zullen mogelijk op haar en haar man verhaald worden.

Bekijk beelden van het incident

Bron: Nieuwsblad.be – Focus-wtv.be – Foto: voorbeeld van grafschennis

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button