Archief

80 procent meer euthanasieaanvragen in Vlaanderen

80 procent meer euthanasieaanvragen in Vlaanderen

Tot 80 procent meer euthanasie in Vlaanderen

80 procent meer euthanasieaanvragen in Vlaanderen- Vorig jaar werder in ons land 700 gevallen van euthansie aangegeven. In 2008 waren er dat nog 500. Specialisten zeggen dat het aantal waarschijnlijk nog veel hoger ligt. Tot 75% hoger zelfs. Het recht om zelf te beslissen, wanneer te kunnen sterven, is sinds 2002 in ons land wettelijk toegelaten, weliswaar onder zeer strikte voorwaarden waar veel artsen bij te pas komen.

Toch kan men spreken van een forse stijging in het aantal aanvragen van euthanasie sinds 2008. Natuurlijk weten veel mensen, ook omdat het onderwerp veel in de media komt, van deze wetgeving af. De artsen die zulke aanvraag krijgen, spelen een grote sleutelrol in het toepassen van de wetgeving.

Wilsbeschikkingen

Ondertussen zijn er ook 15.000 wilsbeschikkingen vastgelegd, waarin men kan verklaren dat men euthanasie wenst wanneer men later in een coma zou terecht komen. Vaak komt het voor bij nabestaanden dat zij over het lot van hun familielid moeten beslissen en met een wilsbeschikking beslist de persoon zelf wat er dient te gebeuren bij bepaalde gebeurtenissen.

©Uitvaartvlaanderen.be

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk ook
Close
Back to top button