BegraafplaatsenNieuws

Aannemer start met ontgravingen begraafplaats Kasterlee

Deze week start een gespecialiseerde aannemer met het verwijderen van de oudste rijgraven op de begraafplaats in Kasterlee. Het gaat om iets meer dan 200 graven van eind jaren ’60 tot begin jaren ’80 aan de kant van de Sint-Jozefstraat. De aannemer zal de stoffelijke resten op een waardige manier verzamelen en herbegraven. Op deze plaats komt een artistiek monument waar nabestaanden hun geliefden kunnen blijven herdenken. De ontgraven zone zal volledig heraangelegd worden voor de begraving van urnen en voor rijgraven. 

“Zo wordt een geheel nieuwe zone voor de toekomst gecreëerd met meer ruimte voor groen en aandacht voor maatschappelijke tendensen zoals biodiversiteit en waterinfiltratie.”, zegt schepen voor begraafplaatsen Guy Van de Perre (CD&V). 

De herinrichting past in een langetermijnvisie die voor de begraafplaats werd uitgewerkt. Daarin wordt rekening gehouden met factoren zoals de evolutie in diverse begraafvormen, toegankelijkheid, pesticidenverbod, en beschikbare ruimte en invulling. Op zorgvuldig gekozen plaatsen verspreid over de begraafplaats werden al nieuwe bomen aangeplant, en ook met de gefaseerde omvorming van de lindendreef aan de kant van de Pastorijstraat werd reeds gestart. 

“We hebben nagedacht over welk beeld en welke sfeer in de toekomst voor een begraafplaats wenselijk is, en zijn daarbij uitgegaan van een aangename en rustige omgeving met een groen karakter. De heraanleg van de zone die nu ontgraven wordt, is een belangrijke stap in de uitvoering van de langetermijnvisie die werd opgemaakt.”, aldus Van de Perre. 

Gedurende de werken zal de toegang langs de Sint-Jozefstraat op bepaalde momenten omwille van veiligheidsredenen afgesloten zijn, maar de inkom langs de Pastorijstraat blijft steeds open. De werken zullen in de loop van april afgerond worden.

Persbericht gemeente Kasterlee

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button