Nieuws

Aantal diefstallen op het kerkhof van Schoten blijft aangroeien

De politie houdt het extra toezicht op de begraafplaats aan, nu het aantal meldingen van diefstal blijft stijgen.  Ondanks de verhoogde controles blijven de meldingen van het aantal diefstallen toch stijgen.

Nog niet gevat

Daarbij blijft de kerkhofdief uit handen van de politie. De politie kreeg dit jaar al tien meldingen van diefstal op het kerkhof in de Hendrik Consciencestraat. De diefstallen betreffen voorwerpen met vooral emotionele waarde. Zoals ornamenten en bloemstukken. Zo staat er in Gazet van Antwerpen een familie die al vier keer bestolen werd op korte tijd.

Blijkbaar heeft de politie het idee dat er sprake is van steeds dezelfde dader. “Onze inspecteurs hebben al veel uren extra toezicht gehouden op het kerkhof, maar een verdachte is nog niet gevat”, aldus woordvoerster Kristel Wouters.

Meteen melden

De politie van Schoten vraagt om elke diefstal meteen te melden aan het kerkhofpersoneel of het te melden aan de lokale politie. Op de Facebookpagina van Schoten wordt er opgeroepen om camera’s te plaatsen op de begraafplaats. Dit moet de dader snel vatten, is de mening van velen. In Nederland is met camera’s al vaker een kerkhofdief gevat.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button