Nieuws

Aantal graven worden weggehaald op begraafplaats Tollembeek

grafzerkDe gemeente Galmaarden gaat de grafzerken en de gedenktekens verwijderen op zijn genummerd, het park II  D1 tot en met D144 van de begraafplaats van Tollembeek.

Deze beslissing werd genomen omdat de grafrust al een lange tijd is overschreden.  Zo is er ook nood aan nieuwe plaatsen om te kunnen begraven. Bepaalde graven zullen worden gemarkeerd en nabestaanden kunnen grafzerken en de verwijderen vanaf 23 februari 2016 tot uiterlijk 22 februari 2017.  Men heeft een jaar tijd.

Wanneer u enige werken gaat uitvoeren op de begraafplaats, gelieve hiervan eerst de gemeentelijke diensten te verwittigen.  Na deze termijn zullen de nog aanwezige grafzerken en gedenktekens ambtshalve door de gemeentelijke diensten worden verwijderd.  Indien niet verwijderd door nabestaanden.

Meer informatie betreffende deze beslissing is te bekomen bij de dienst burgerlijke stand, Marktplein 17 in 1570 Galmaarden, tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.  Bijkomende inlichtingen via het telefoonnummer 054/59 61 76 of e-mail

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button