Archief

Actiecomité in Aalst opgestart, tegen nieuw crematorium

Actiecomité in Aalst opgestart, tegen nieuw crematorium

Na Kortrijk, krijgt nu het crematorium van Aalst een “eigen” actiecomité

Na het actiecomité in Kortrijk, die tegen het bouwen en uitbaten van het crematorium te Kortrijk zijn gericht, zijn de buurtbewoners van de wijk Maal ook niet zo gelukkige met de komst van het crematorium op de Siesegemkouter. Op deze locatie komt een bedrijventerrein en een windmolenpark, samen met het nieuwe crematorium.

Het actiecomité zal de komende maanden actie voeren en het dossier van het crematorium actief opvolgen. Ze spreken bij het actiecomité over de afsluiting van hun wijk. Het actiecomité is niet tegen alles, maar vindt dat de Siesegemkouter vooral leefbaar moet blijven. Hiervoor plaatste het comité al protestborden, om hun standpunt duidelijk te maken.

Een nieuw crematorium oprichten, gaat veelal gepaard met een actiecomité dat zich ertegen verzet. Al dan niet met succes. Dat er meer crematoria gebouwd worden, is een feit. De vraag naar crematie stijgt, dus zijn er meer crematoria nodig om in bepaalde regio’s de hoge vraag naar crematie aan te kunnen. Op dit ogenblik rijden veel begrafenisondernemers de grens over, om hun rouwende families in crematie te voorzien. Vaak omdat het gemakkelijker is om crematie te laten plaatsvinden in een buitenlands crematorium.

13/06/2012

©Uitvaartvlaanderen.be

______________________________________________________________________________

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button