NieuwsOverlijden bekende personen

Actrice Greta Van Langendonck is overleden

greta-van-langendonckVlaamse actrice Greta Van Langendonck is vorige week in het zuiden van Frankrijk op 71-jarige leeftijd overleden.  Dat bevestigd haar dochter aan de redactie van de vrt nieuwsdienst. Van Langendonck was jarenlang aan verschillende theaterhuizen verbonden en speelde ook mee in films en series op tv.

Van Langendonck werd geboren op 10 maart 1944 in Kessel-Lo bij Leuven. In 1965 studeerde ze af aan de Studio Nationaal Toneel, de voorloper van het Herman Teirlinck Instituut (nu onderdeel van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen).

Als actrice was ze jarenlang verbonden aan de KVS, het Arcatheater in Gent en het NTGent. In 1979 vertolkte ze de rol van Regan in “King Lear” in het Ro-theater in Rotterdam. Een jaar later kroop ze in de huid van Orestes in het stuk “Iphigenia in Tauris” in het Arcatheater. Rond de eeuwwisseling speelde ze mee in het stuk “Staat er haar op” van Bart Meuleman.

Het grote publiek kent Van Langendonck vooral van haar talrijke (gast)rollen in films en in reeksen op tv. Zo speelde ze mee in series als “Duts”, “Ons geluk”, “Het verdriet van België”, “Witse”, “Lili & Marleen”, “Verschoten & zoon” en “Wittekerke”. Daarnaast was ze te zien in films als “Frits & Freddy”, “Dennis van Rita” en “Manneken pis”.

Greta Van Langendonck overleed in het zuiden van Frankrijk op 25 juni. Ze werd 71.

bron: deredactie.be foto: Belga

Related Articles

Eén reactie

 1. Aan de familie van Greet,
  Innige deelneming in het verdriet dat U treft bij het overlijden van Greet.
  Wij zaten samen in dezelfde klas in het Lyceum in Antwerpen. Greet zal ik nooit vergeten.
  Ze was zo uitbundig, meestal opgewekt, echt mooi en toen al vastberaden om actrice te worden.
  Moge de mooie herinneringen U troosten in deze droevige dagen.

  Leentje Noeninckx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button