Nieuws

Groen bekritiseert ontruiming kerkhof Ename zonder respect voor overledenen en erfgoedregels

Groen bekritiseert ontruiming kerkhof Ename zonder respect voor overledenen en erfgoedregels

De recente ontruiming van het kerkhof in Ename heeft heel wat stof doen opwaaien in de lokale gemeenschap. Volgens Groen, de politieke partij die zich inzet voor een groene en duurzame samenleving, is deze actie uitgevoerd zonder respect voor de overledenen en de erfgoedregels.

Rijke geschiedenis

Het kerkhof van Ename is een historische site met een rijke geschiedenis. Het werd gebruikt als begraafplaats sinds de middeleeuwen en bevat talloze graven van belangrijke figuren uit het verleden. De ontruiming vond plaats om ruimte te maken voor nieuwe ontwikkelingen, maar volgens Groen had dit nooit mogen gebeuren zonder een zorgvuldige afweging van alle belangen.

Gebrek aan respect

De politieke partij betreurt vooral het gebrek aan respect voor de overledenen die op het kerkhof begraven liggen. “Het is onaanvaardbaar dat graven worden opgebroken en dat menselijke resten worden verplaatst alsof het slechts objecten zijn”, aldus Groen. “Dit getuigt niet alleen van weinig empathie, maar ook van een gebrek aan besef van onze culturele erfenis.”

Erfgoedregels

Daarnaast wijst Groen erop dat er bij dergelijke ingrepen ook rekening moet worden gehouden met de erfgoedregels die gelden voor historische sites zoals het kerkhof van Ename. Deze regels zijn er niet alleen om ons cultureel patrimonium te beschermen, maar ook om ervoor te zorgen dat de geschiedenis van onze samenleving wordt bewaard voor toekomstige generaties.

Historische sites

De politieke partij roept dan ook op tot meer respect en zorgvuldigheid bij dergelijke ingrepen in historische sites. “Het is belangrijk dat we ons bewust zijn van de waarde die deze plaatsen hebben voor ons verleden √©n onze toekomst”, aldus Groen. “Alleen zo kunnen we een duurzame samenleving opbouwen waarin erfgoed en menselijke waardigheid centraal staan.”

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button