Afscheidspalviljoen op begraafplaats Essen-Hoek

Afscheidspalviljoen op begraafplaats Essen-Hoek

Zaterdag werd op het kerkhof  van Essen-Hoek het nieuwe afscheidspaviljoen ingehuldigd.  Ee neutrale look, modern en ingetogen zijn de slotwoorden die het gebouw kunnen omschrijven.  Geschikt voor elke geloofsovertuiging.


De herinrichting van het kerkhof naar begraafpark, werden een aantal problemen aangepakt.  Waaronder plaatsgebrek, columbarium, urnenveld en asverspreidingsweide kregen een plek.  Ook een plaats om biologisch afbreekbare urnen te begraven, werd voorzien.  De paden en de ruimte tussen de graven werden ingezaaid met gras, omdat er geen pesticiden meer gebruikt worden bij het onderhoud.

Afscheidszuil

Om dit alles te kunnen realiseren was een grote ontruiming noodzakelijk van het oude kerkhof. De afscheidszuil die werd geplaatst, biedt nu een mogelijkheid om geliefden op een eervolle manier te gedenken.  Deze begraafplaats is de eerste in de gemeente Essen die volledig werd heringericht.

Daarnaast is er een sterrenboom geplant.  Deze werd speciaal geplant voor ouders die een kindje verloren.  De sterrenboom kan men voorzien van een naamplaatje.

Waardig afscheid nemen

En tot slot kreeg dit begraafpark een prachtig, ingetogen en modern afscheidspaviljoen. Geschikt voor elke geloofsovertuiging en mooi ingepast in de omgeving. Een ontwerp van architect Bart Van Loon.
Ook de andere begraafplaatsen zullen op termijn worden aangepakt. Zo volgt later dit jaar de begraafplaats Essen-Centrum en komt begin volgend jaar Wildert aan bod.

Nieuwsbron: gva.be – foto: Sp.a Essen

Door |maandag, 28 mei, 2018|Categories: Nieuws|Tags: , , , , , |0 Comments

Reageer