BegraafplaatsenNieuwsOpmerkelijk

Reveil plant een groots afscheidsmoment voor wie overleed tijdens deze pandemie

Reveil plant een groots afscheidsmoment voor wie overleed tijdens deze pandemie

Er wordt momenteel door ‘Reveil’ aan een groots afscheidsmoment gesleuteld voor iedereen die de voorbije maanden iemand dierbaar verloor tijdens de pandemie. Daarom wil Reveil vele honderden levensverhalen verzamelen van mensen in Vlaanderen die overleden zijn.

Levensverhalen delen

Onder de noemer Reveil worden sinds 2014 op 1 november telkens pakkende muziek, poëzie en verhalen gebracht op begraafplaatsen. Het evenement blijft groeien en is al op één op drie Vlaamse gemeenten actief. Deze editie wordt ook extra bijzonder. “Het wordt één van de mooiste Reveils, met medewerking van Kortrijk”, zegt Pieter Deknudt. Meer details volgen. Het belangrijkste is nu om levensverhalen aan te brengen van wie er niet meer is, om zo troost en hoop te brengen en van begraafplaatsen meer dan ooit een superwarme plek te maken, met duizenden verhalen over de betreurde overledenen. Levensverhalen delen kan op de verhalenbank van Reveil, via www.reveil.org.

“Het afscheidsmoment zal zeer respectvol zijn”, benadrukt Pieter Deknudt (bezieler van Reveil). “Het coronavirus zet de wereld nog altijd op zijn kop. Kortrijk doet daarom een beroep op Reveil om samen rond het weekend van 1 november een sereen en waardig herdenkingsmoment te organiseren”, vult Kortrijks schepen van Begraafplaatsen Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) aan. “Reveil brengt een verbindend verhaal, want cultuur gaat onlosmakelijk met emoties gepaard. Reveil versterkt ook onze kandidatuur als
Culturele Hoofdstad van Europa in 2030”, zegt schepen van Cultuur Axel Ronse van Kortrijk (N-VA).

Wie of wat is ‘Reveil’?

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button